Laxburgare med snabb boston och avokado

Serverar: 4 portioner

Till dessa goda, saftiga laxburgare med färsk och rökt lax serveras en snabb gurkinläggning inspirerad av klassikern bostongurka.

Ingredienser

  • 400 g laxfilé utan skinn och ben
  • 100 g kallrökt lax
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • Snabb-boston
  • ½ gurka
  • ½ liten röd paprika
  • 1 klyfta gul lök
  • 1 msk gula senapsfrön
  • 1 msk ättikssprit, 12%
  • 2 msk socker
  • 2 krm salt
  • Tillbehör
  • 2 avokado
  • 4 hamburgerbröd, gärna surdeg
  • 4 msk majonnäs
  • 1 gemsallad
  • Instruktioner

    1. Skär färsk och rökt lax i mindre bitar. Mixa lite slarvigt i en matberedare, det får gärna vara lite bitar kvar. Tillsätt ägget och arbeta in det. Krydda med salt och peppar. Forma färsen till fyra slät burgare. Stek burgarna i olja på medelvärme ca 4 minuter per sida.
    2. Skala gurkan och halvera den. Gröp ur kärnorna. Skär gurkan i små tärningar. Kärna ur och tärna paprikan fint. Skala och finhacka löken. Blanda gurka, paprika, lök, senapsfrön, ättika, socker och salt.
    3. Halvera avokadorna och ta bort kärnorna. Gröp ur med en sked eller skär fruktköttet i skivor. Dela hamburgerbröden och rosta eller stek dem lätt. Bred majonnäs på den undre brödhalvan. Lägg på sallad och burgarna och toppa med snabb-boston och avokado.

    Liknande recept

    3.5
    10 min
    2-3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben