Serverar: 8-10 portioner
Fantastiskt god tårta!
Hacka valnötterna oc chokladen grovt. Vispa vitorna hårt. Blanda i socker, nötter och choklad. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med avtagbara kanter, och smörj med smör. Häll smeten i formen. Sätt in i 175 graders ugn i 35- 40 minuter. När kakan har kallnat ta ur den ur formen och lägg på ett serveringsfat. Kläm fast kanten på kakformen runt tårtabotten igen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda i grädde och sylt i äggsmeten och rör om. Smält gelatinbladen på svag värme. Häll i gelatinet i en fin stråle under vispning i smeten. Häll smeten över tårtbotten och låt stelna i kylskåpet ett par timmar. Vill man inte använda gelatinblad går det bra att göra tårtan utan, men då får man frysa tårtan i stället och ta fram den 30 minuter innan servering.