Nöt- och chokladtårta med hjortronmousse

Serverar: 8-10 portioner

Fantastiskt god tårta!

Ingredienser

  • 100 g valnötter
  • 100 g mörk choklad
  • 3 äggvitor
  • 1 dl socker
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3 dl grädde
  • 5 gelatinblad
  • 2 dl hjortronsylt
  • Instruktioner

    Hacka valnötterna oc chokladen grovt. Vispa vitorna hårt. Blanda i socker, nötter och choklad. Kläm fast ett bakplåtspapper i en rund form med avtagbara kanter, och smörj med smör. Häll smeten i formen. Sätt in i 175 graders ugn i 35- 40 minuter. När kakan har kallnat ta ur den ur formen och lägg på ett serveringsfat. Kläm fast kanten på kakformen runt tårtabotten igen. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa äggulor och socker. Vispa grädden. Blanda i grädde och sylt i äggsmeten och rör om. Smält gelatinbladen på svag värme. Häll i gelatinet i en fin stråle under vispning i smeten. Häll smeten över tårtbotten och låt stelna i kylskåpet ett par timmar. Vill man inte använda gelatinblad går det bra att göra tårtan utan, men då får man frysa tårtan i stället och ta fram den 30 minuter innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben