Nötter, grönsaker och olja. Annorlunda, men väldigt gott. Kakan blir kompakt och saftig, den är också perfekt för mjölkintoleranta eftersom den innehåller olja, inte smör. Bra att ta med sig på picknick då den inte går sönder som vanlig sockerkaka gärna gör.
Ingredienser
2 dl socker
1 dl neutral rapsolja
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel
1 dl riven zucchini eller morot
1 dl malda hasselnötter eller valnötter
1 dl mosad banan
Frosting
100 g philadelphiaost
75 g rumsvarmt smör
2½ dl florsocker
1½ tsk vaniljsocker
Topping
Hackade hasselnötter eller valnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa socker, olja och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Blanda riven zucchini, malda nötter och mosad banan. Rör försiktigt ner blandningen i smeten.
- Häll alltsammans i en smord och bröad form, ca 20 x 20 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
- Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp och bred över kakan före servering. Toppa med hackade hasselnötter eller valnötter.
Liknande recept
Kommentarer (0)