Nötbanankaka

Serverar: 1 portioner

Nötter, grönsaker och olja. Annorlunda, men väldigt gott. Kakan blir kompakt och saftig, den är också perfekt för mjölkintoleranta eftersom den innehåller olja, inte smör. Bra att ta med sig på picknick då den inte går sönder som vanlig sockerkaka gärna gör.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 1 dl neutral rapsolja
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk kanel
  • 1 dl riven zucchini eller morot
  • 1 dl malda hasselnötter eller valnötter
  • 1 dl mosad banan
  • Frosting
  • 100 g philadelphiaost
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2½ dl florsocker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • Topping
  • Hackade hasselnötter eller valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa socker, olja och ägg vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser och rör ner i äggsmeten. Blanda riven zucchini, malda nötter och mosad banan. Rör försiktigt ner blandningen i smeten.
    3. Häll alltsammans i en smord och bröad form, ca 20 x 20 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna.
    4. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp och bred över kakan före servering. Toppa med hackade hasselnötter eller valnötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben