Nötbanankaka med kokos

Serverar: 10-12 portioner

Den ljuvliga kakan är bakad med bananer, gräddfil och pekannötter och täckt med läcker kokoskräm.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 1½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 bananer, mogna, mosade
  • 3½ dl fint vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl pekannötter, grovt hackade
  • 250 g lätt färskost, t ex Philadelphia
  • 3 msk florsocker
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 2 dl kokosflingor, lätt rostade
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Klä botten på en springform, ca 22 cm i diameter, med bakplåtspapper och smörj kanten med margarin.
    2. Vispa margarin och socker med elvisp till en vit, porös smet. Tillsätt ett ägg i taget, vispa väl mellan varje ägg. Vänd ner bananerna till precis blandat.
    3. Sikta ner mjölet i en skål och blanda ner bakpulvret. Vänd ner hälften av gräddfilen i banansmeten och tillsätt hälften av mjölet. Fortsätt med resten av gräddfilen och mjölet tills allt är blandat. Vänd till slut ner pekannötterna.
    4. Skeda upp smeten i formen och grädda i ugnen 40 minuter tills kakan har höjt sig och är gyllene. Kontrollera med en sticka, om den inte blir kladdig är kakan färdig. Låt svalna tio minuter i formen. Stjälp upp på ett galler för att svalna helt.
    5. Vispa ihop färskost, florsocker, citronsaft och hälften av kokosen. Bred glasyren på kakan och strö över resten av kokosen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben