Nötbollar
Serverar:
40 portioner
Mycket nötter och annat gott i dessa bollarna!
Ingredienser
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl strösocker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av 1 citron
75 g hasselnötskärnor
75 g valnötskärnor
75 g sötmandel
1 tsk kanel
1/2 tsk nejlikor
1 krm anis
Instruktioner
Rör matfett och socker ljust och poröst.
Tillsätt ägget. Rör kraftigt.
Blanda mjöl, bakpulver och citronrasp.
Hacka nötkärnor och mandlar.
Blanda ner nötter, mandel och kryddor i mjölblandningen.
Blanda alltsammans till en deg.
Forma degen till bollar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna i ugn vid 200° i 10-12 min eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade.
Liknande recept
Pumpapasta med salviakryddade nötbollar
4
Frukt- och nötbollar
15
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!