Nötbollar

Serverar: 40 portioner

Mycket nötter och annat gott i dessa bollarna!

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Rivet skal av 1 citron
  • 75 g hasselnötskärnor
  • 75 g valnötskärnor
  • 75 g sötmandel
  • 1 tsk kanel
  • 1/2 tsk nejlikor
  • 1 krm anis
  • Instruktioner

    1. Rör matfett och socker ljust och poröst.
    2. Tillsätt ägget. Rör kraftigt.
    3. Blanda mjöl, bakpulver och citronrasp.
    4. Hacka nötkärnor och mandlar.
    5. Blanda ner nötter, mandel och kryddor i mjölblandningen.
    6. Blanda alltsammans till en deg.
    7. Forma degen till bollar. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
    8. Grädda kakorna i ugn vid 200° i 10-12 min eller tills de fått vacker färg och verkar genomgräddade.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben