Vissa tror inte att man kan göra krämiga pastasåser som vegan. Struntprat! Det går att göra på olika växtbaserade gräddsorter, mixade cashewsåser eller som här .. på pumpa! Superläckert och suveränt gott ihop med de salviakryddade nötbollarna. Prova!
Laktosfri, äggfri och glutenfri.
Ingredienser
Spaghetti eller linguine för 4 personer, eventuellt glutenfri
Pumpasås
½ butternutpumpa, ca 700 g
Olivolja
2 dl kokosmjölk
2 vitlöksklyftor, pressade
Salt
Svartpeppar
Nötbollar med salvia
1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
2½ dl valnötter
1 påse babyspenat, á 70 g
2 msk olivolja
2 msk vatten
2 msk majsstärkelse
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk finhackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
Salt
Svartpeppar
Servering
Hackade valnötter
Färsk salvia