Pumpapasta med salviakryddade nötbollar

Serverar: 4 portioner

Vissa tror inte att man kan göra krämiga pastasåser som vegan. Struntprat! Det går att göra på olika växtbaserade gräddsorter, mixade cashewsåser eller som här .. på pumpa! Superläckert och suveränt gott ihop med de salviakryddade nötbollarna. Prova! Laktosfri, äggfri och glutenfri.

Ingredienser

  • Spaghetti eller linguine för 4 personer, eventuellt glutenfri
  • Pumpasås
  • ½ butternutpumpa, ca 700 g
  • Olivolja
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Nötbollar med salvia
  • 1 burk kikärter, á 400 g, ca 3 dl kokta
  • 2½ dl valnötter
  • 1 påse babyspenat, á 70 g
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 2 msk finhackad färsk salvia eller 2 tsk torkad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Servering
  • Hackade valnötter
  • Färsk salvia
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Pumpasås: Sätt ugnen på 200 grader. Skär pumpan i klyftor. Skala den och skrapa ur kärnhuset. Skär klyftorna i mindre bitar och blanda med lite olja på en plåt. Rosta i ugnen i 15-20 minuter, eller tills pumpan är mjuk. Mixa nu pumpan tillsammans med kokosmjölk, vitlök, salt och peppar.
    3. Nötbollar med salvia: Skölj kikärterna och häll ner i en matberedare tillsammans med övriga ingredienser. Mixa till en hyfsat slät massa. Forma smeten till bollar och stek gyllenbruna i lite olja.
    4. Blanda pastan med pumpasåsen. Servera tillsammans med nötbollar, hackade valnötter och färsk salvia

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben