Jag brukar köpa lever när det är extra billigt, denna leverstuvning är lätt att göra och blir jättegod.
Ingredienser
500 g ungnötslever
1 stor gul lök
2 tsk salt
2 kryddmått svartpeppar
2 kryddmått salvia
2 msk tomatpuré
1 tsk fransk senap
3 dl vispgrädde
Smör
Instruktioner
- Skär levern i strimlor.
- Skala och hacka löken.
- Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap. Späd med grädden. Låt grytan koka på svag värme 3-5 minuter. Inte längre, då blir levern hård.
- Servera med kokt ris och grönsallad.
- Jag brukar steka bacon i strimlor och lägga i grytan mot slutet.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Tycker om lever och har testat detta recept, blev jättegott. Tack
Så gott och mört! Tom 5-åringen älskade det!