Salviakryddad levergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Jag brukar köpa lever när det är extra billigt, denna leverstuvning är lätt att göra och blir jättegod.

Ingredienser

  • 500 g ungnötslever
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk salt
  • 2 kryddmått svartpeppar
  • 2 kryddmått salvia
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk fransk senap
  • 3 dl vispgrädde
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Skär levern i strimlor.
    2. Skala och hacka löken.
    3. Bryn levern i smör i en stekgryta. Ta upp levern. Fräs löken. Tillsätt den brynta levern, salt, peppar, salvia, tomatpuré och senap. Späd med grädden. Låt grytan koka på svag värme 3-5 minuter. Inte längre, då blir levern hård.
    4. Servera med kokt ris och grönsallad.
    5. Jag brukar steka bacon i strimlor och lägga i grytan mot slutet.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    5-7
    1
    4
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (2)

    gds877 6 september 2010

    Tycker om lever och har testat detta recept, blev jättegott. Tack

    hanna_bohren 20 maj 2014

    Så gott och mört! Tom 5-åringen älskade det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben