Levergryta

Serverar: 2 portioner

Antingen så tycker man väldigt mycket om lever eller så tycker man inte alls om lever...jag älskar lever!

Ingredienser

  • 250 g kalvlever eller ungnötslever
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, malen
  • 50 gram bacon
  • ½ dl hackad, gul lök
  • ½ dl buljong
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 2 dl ärter-, majs- och paprikablandning, frysta
  • Instruktioner

    1. Putsa levern, går även bra med ungnötslever, fri från hinnor. Skär i bitar, ca 2x2 cm.
    2. Blanda mjölet och kryddorna i en plastpåse, lägg i leverbitarna och skaka om.
    3. Lägg de klippta baconbitarna i en kall panna och knaperstek. Tillsätt löken och leverbitarna och stek 4-5 minuter.
    4. Slå på buljongen och grädden och koka upp. Tillsätt ärter-, majs- och paprikablandningen och ge grytan ytterligare ett uppkok.
    5. Servera levergrytan tillsammans med ett gott potatismos, ris eller råris.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    5-7
    1
    4
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben