Levergryta 1

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Viktväktarberäknat 3p/port

Ingredienser

  • 250 g lever i skivor
  • 50 g grön paprika
  • 100 g morot
  • 100 g vitkål
  • 100 g gul lök
  • 100 g tomater
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 1 krm kryddpeppar eller någon örtkrydda
  • 1,25 dl buljong av tärning
  • Instruktioner

    Skär levern i bitar. Skala och skiva lök och morötte och strimla vitkålen. Skär paprikan i bitar. Bryn levern i en fettsnål panna. Lägg över den i en gryta och lägg i grönsakerna utom tomaterna. Tillsätt salt och kryddor och häll på buljongen. Låt alltsammans koka på svag värme i ca 20 minuter. Skär tomaterna i klyftor och lägg ner dem. Låt grytan småkoka i ytterligare ca 5 minuter.

    Liknande recept

    3.7
    20 min
    5-7
    1
    4
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben