En snabb, billig och superenkel rätt
Ingredienser
500 g lever från nöt eller gris
2 st stora gula lökar
1 msk mjöl
10 dl grädde
3 st lagerblad
svartpeppar
salt
Instruktioner
- Skölj levern och få bort alla hinnor.
- Skär levern i bitar 1x5cm långa och lägg åt sidan.
- Skala, hacka och fräs löken tills den får en gyllenbrun färg.
- Tillsätt mjölen.
- Lägg i levern i löken och fortsätt stekningen tills levern är genomstekt, ca 5 minuter.
- Häll sedan i grädden, salta, peppra, lägg i lagerbladen, stäng locket och låt det koka på svag värme i ytterligare 5 minuter.
- Servera med spaghetti.
- TIPS! Om du vill att levern ska bli mjukare och mildare kan du bara lägga levern i grädden över natten.
Liknande recept
Kommentarer (1)
10 deceliter grädde?! Det är ju en liter! Stämmer verkigen det? Måste prova, fast jag börjar nog med en mindre mängd grädde.