Burgundisk levergryta

Serverar: 4 portioner

En mycket god levergryta som blir ännu godare dagen efter.

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglever
  • 1 pkt bacon
  • 1 st gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl rött vin
  • Knappt 1 liter vatten (så det precis täcker)
  • 3 msk kalvfond
  • 1 msk kinesisk soya
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 remsor citronskal
  • 10 champinjoner
  • 0,5 skivad purjolök
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och bryn den så den får fin färg och lägg över i en gryta, stek de delade champinjonerna så de får färg och lägg över i grytan, häll sedan på vin,vatten,tomatpuré,pressad vitlök, citronskalen, sojan och kalvfond tillsammans med kryddorna och låt puttra i ca 30 minuter.
    2. Skär bacon i bitar och stek och blanda ner i grytan. Skölj och dela kycklinglevern/annan lever i lagom bitar och stek den så den får färg inte mer och blanda ner dom i grytan tillsammans med purjolöken och låt puttra i ca 15 minuter. Red av med maizena.
    3. Smaka av och servera med ris och gärna finhackad bladpersilja över.

    Liknande recept

    4.9
    2 h 30 min
    6
    9

    Kommentarer (1)

    monicadanell 31 juli 2010

    Hej anders vilken super god kycklinglever gryta du har jag gjorde den idag till lunch det är inte sista gången jag gör den kommer att bli min favo 5 p från mej monica

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben