Burgundisk köttgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Rätten lämpar sig mycket väl att koka en eller flera dagar före servering. Kyl snabbt ner och förvara den kallt. Kan även tillagas i tryckkokare, koktid för köttet under tryck cirka 25 minuter.

Ingredienser

  • 500 g högrev, tärnad 2x2 cm
  • 1 morot, i bitar
  • 1 gul lök, i bitar
  • 2 msk flytande matfett
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 4 dl köttbuljong
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk timjan
  • 2 lagerblad
  • 10 svartpepparkorn, krossade
  • Salt
  • 200 g smålökar, skalad
  • 150 g champinjoner, i bitar
  • 1 morot, skivad
  • 1 msk flytande matfett
  • 700 g potatis
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i matfett i en stekpanna, lite i taget och lägg över i en gryta. Fräs lök och morot i pannan. Häll fräset i grytan.
    2. Tillsätt tomatpuré, rödvin, buljong, vitlök och kryddor. Smaksätt med salt. Koka upp och sjud under lock på svag värme ca 45 min. Späd eventuellt med lite vatten.
    3. Förväll smålöken några min i kokande vatten. Bryn tillsammans med svamp och morot i matfett. Lägg fräset i grytan och sjud ytterligare 15 min. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    4.9
    2 h 30 min
    6
    9
    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben