Burgundisk kyckling

Serverar: 4 portioner

Hur gott som helst...

Ingredienser

  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 100 g bacon
  • 250 g scharlottenlök el annan små lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 1 dl hönsbuljong (tärning)
  • 1 tsk maizena
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i bitar. Skala lök och vitlök. Dela lök och champinjoner om de är stora. Tärna baconet. Fräs bacon, lök, vitlök och champinjoner i en låg men vid gryta. Blanda ner tomatpuré och timjan. Späd med buljong och vin. Lägg i kycklingbitarna och sjud grytan i 5 minuter. Red av med maizena utrört i lite vatten.
    2. Pasta eller stekt potatis och skivade tomater är gott till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben