Levergryta med bacon

Serverar: 2-4 portioner

En lätt och god gryta som passar bra både till ris och potatis.

Ingredienser

  • 1 kg lever
  • 1 gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4-5 skivade morötter, (redan kokta)
  • 7-10 champinjoner (eller 1 burk)
  • 1 pkt bacon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 msk soya
  • 2 msk kalvfond
  • 6 dl vatten
  • En skvätt maggi soya
  • 10 grönpepparkorn, krossade
  • 2 nypor socker
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skär levern i grytbitar och pudra över lite mjöl och bryn i smör så de får färg men inte för länge, häll över i en gryta och ta vara på stekskyn. Stek finhackad lök och champinjoner och gör samma där.
    2. Stek baconbitar och blanda ner i grytan, häll på grädden och övriga ingredienser och låt puttra i 30 minuter. Krydda och red av med maizena till önskad tjocklek och servera med ris eller potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    monicadanell 24 september 2008

    Hej nu har jag testat receptet på levergrytan jag tog kyckling lever istället den blev jätte god kommer att göra flera gånger tack för receptet kram/monica

    1allis 15 oktober 2008

    Tack Anders för den godaste levergryta jag ätit nån gång!!!!! (Skippade grönpepparn, använde kycklinglever)

    monicadanell 1 mars 2009

    Hej och tack anders det var det godaste jag har ätit någon gång det blir en femma

    hebbe9 17 oktober 2009

    Super tack för en underbar levergryta! Jag lagade till denna rätt till några som totalhatar lever,men nu fick dom tänka om och fick sig en smakupplevelse dom sent glömmer,och nu får jag frågan om när jag ska bjuda på levergryta igen Mvh Christer

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben