En lätt och god gryta som passar bra både till ris och potatis.
Ingredienser
1 kg lever
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor, pressade
4-5 skivade morötter, (redan kokta)
7-10 champinjoner (eller 1 burk)
1 pkt bacon
3 dl matlagningsgrädde
1-2 msk soya
2 msk kalvfond
6 dl vatten
En skvätt maggi soya
10 grönpepparkorn, krossade
2 nypor socker
Peppar
Hej nu har jag testat receptet på levergrytan jag tog kyckling lever istället den blev jätte god kommer att göra flera gånger tack för receptet kram/monica
Tack Anders för den godaste levergryta jag ätit nån gång!!!!! (Skippade grönpepparn, använde kycklinglever)
Hej och tack anders det var det godaste jag har ätit någon gång det blir en femma
Super tack för en underbar levergryta! Jag lagade till denna rätt till några som totalhatar lever,men nu fick dom tänka om och fick sig en smakupplevelse dom sent glömmer,och nu får jag frågan om när jag ska bjuda på levergryta igen Mvh Christer