Kycklinglevergryta

Levergryta är väldigt gott - om den den tillagas på rätt sätt!

Ingredienser

  • 400 g kycklinglever
  • 300 g grovskurna rotfrukter t.ex. morot, rotselleri, palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 150 g champinjoner, halverade
  • 1 dl vitt matlagningsvin
  • 3 dl hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk soja kinesisk
  • 2 msk vinbärsgelé
  • Maizena
  • Instruktioner

    1. Fördela rotfrukterna i olivoljan på ugnsplåten. Baka i ugn på 200 grader i 30 min.
    2. Stek leverna och låt den vara något rosa i mitten.
    3. Fräs löken och svampen, slå på vitt vin och låt den koka in i grönsakerna. Häll därefter i buljong, soja, vinbärsgelé och vispgrädde.
    4. Låt såsen koka i 10 min.
    5. Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red av med maizena och smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben