Kycklinglevergryta med äpple

Lever brukar väcka känslor hos många. Våga prova och se vad du verkligen tycker! Här får den massor av härligt smaksällskap av exempel rotfrukter, äppelmos och grädde. Stek inte levern för länge, då kan den bli torr.

Ingredienser

  • 300 g rotfrukter t.ex. morot, rotselleri och palsternacka
  • Olivolja
  • 400 g kycklinglever
  • Smör till stekning
  • 1 gul lök, hackad
  • 150 g champinjoner, halverade
  • 1 dl äppelcidervinäger eller vit balsamvinäger
  • 2 dl hönsbuljong från fond
  • 1 dl äppelmos
  • 2 dl vispgrädde
  • ½-1 msk majsstärkelse
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • Slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rotfrukterna i grova bitar och lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Ringla över lite olivolja och vänd runt. Stek dem mitt i ugnen ca 20 minuter eller tills de är mjuka.
    2. Stek levern i smör tills den har fått färg men fortfarande är lite rosa i mitten. Lägg den åt sidan. Fräs lök och svamp, slå på vinäger och låt den koka in lite. Tillsätt buljong, äppelmos och grädde. Låt såsen puttra ca 10min.
    3. Lägg i rotfrukterna och levern. Koka upp och red grytan med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokt potatis eller ris. Garnera med persilja

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben