Kycklinglevergryta med bacon.

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En smaksensation.

Ingredienser

  • 600 gr Kycklinglever, fryst eller färsk
  • 1 pkt bacon
  • 1 hg champinjoner gärna skogschampinjoner
  • 1-2 st gula lökar
  • 2 msk messmör
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk´soya
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    Rulla kycklinglevern i vetemjöl, stek levern gyllenbrun i smör. Lägg över levern i en gryta. Skär bacon i strimlor och hacka löken. skär champinjonerna i skivor och stek det tillsammans.Lägg sedan över detta i grytan, häll i grädden, messmör och smaksätt med salt och peppar.Häll i en msk soya och låt puttra i 15 min. Avnjut denna rätt med mandelpotatis och lingonsylt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hilmer54 7 april 2011

    En helt fantastiskt god gryta. Kan verkligen rekomenderas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben