Het kycklinglevergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod gryta som går snabbt och är billig att göra. Även du som ine gillar kycklinglever kommer att göra det efter att ha smakat detta...

Ingredienser

  • 500 g kycklinglever
  • 4 msk ättiksprit
  • 2 msk bakpulver
  • 2 stora lökar
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 msk malen kummin
  • Peppar
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skölj kycklinglevern noga, häll i en skål och täck med vatten. Tillsätt ättikspriten. Låt stå ca 10 min. Skölj därefter levern igen och skär i mindre bitar.
    2. Häll lite olivolja i en stekpanna och ha i levern. Strö över bakpulver (gör så att levern blir mör och saftig), sambal oelek och kryddorna. Stek kycklinglevern i ca 15 minuter, eller tills du ser att den är färdig.
    3. Hacka löken. Häll lite olivolja i en djup stekpanna och bryn löken. Tillsätt därefter levern och stek alltsammans någon minut så att smakerna blandas.
    4. Häll i matlagningsgrädden och krydda vid behov.
    5. Servera med ris alt. med tagliatelle.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben