En jättegod gryta som går snabbt och är billig att göra. Även du som ine gillar kycklinglever kommer att göra det efter att ha smakat detta...
Ingredienser
500 g kycklinglever
4 msk ättiksprit
2 msk bakpulver
2 stora lökar
2 dl matlagningsgrädde
2 msk sambal oelek
1 msk malen kummin
Peppar
Salt
Instruktioner
Skölj kycklinglevern noga, häll i en skål och täck med vatten. Tillsätt ättikspriten. Låt stå ca 10 min. Skölj därefter levern igen och skär i mindre bitar.
Häll lite olivolja i en stekpanna och ha i levern. Strö över bakpulver (gör så att levern blir mör och saftig), sambal oelek och kryddorna. Stek kycklinglevern i ca 15 minuter, eller tills du ser att den är färdig.
Hacka löken. Häll lite olivolja i en djup stekpanna och bryn löken. Tillsätt därefter levern och stek alltsammans någon minut så att smakerna blandas.