Kycklinglevergryta med öl

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Mumma!

Ingredienser

  • 500 g kycklinglever
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 skivade lökar, ringar
  • 150 g champinjoner, gärna delade i 4 bitar
  • 1 äpple, tärnat
  • 33 cl lättöl
  • 2 dl köttbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippe timjan
  • Potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt potatis på kokning.
    2. Börja med att skiva löken i ringar och stek gyllenbrun i 1 tsk margarin. Tillsätt svampen och låt steka med ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Lägg över i en gryta.
    3. Stek levern i margarin ett par minuter och krydda väl med salt och peppar. Lägg över i grytan tillsammans med tärnat äpple och späd med öl och köttbuljong.
    4. Tillsätt timjan och låt allt puttra samman i ca 5-6 minuter.
    5. Servera med nykokt potatis och en öl ;)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 9 september 2009

    Jag gillar kycklinglever och det här lät jätegott, det måste jag prova.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben