Korianderbröd med öl i bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Ett härligt lite mustigare rostbröd. Ölen går att byta till motsvarande mängd vatten.

Ingredienser

  • 33 cl öl
  • 30 g smör
  • 2 tsk salt
  • 2 msk torrmjölk
  • 2 msk socker
  • 1 tsk koriander (malda)
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 3 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
  • 4 dl vetemjöl
  • 1½ tsk torrjäst
  • Instruktioner

    1. Häll först vätskan i maskinens degbunke. Sen det kalla smöret. Därefter de olika kryddorna, mjölkpulver och mjölsorterna. Sist hälls torrjästen på så den hamnar ovanpå mjölet.
    2. Det är speciellt viktigt att jästen inte kommer i kontakt med vätskan före att maskinen börjar knåda.
    3. Maskinen sätts på standardprogram 900 g bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben