Kycklinglevergryta med smak av apelsin

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Poppis hemma hos oss! Ett bra recept för dom som är skeptiska mot lever!

Ingredienser

  • 1 paket fryst kycklinglever
  • 1 purjolök
  • 1 apelsin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Tina kycklinglevern. Dela bitarna i mindre delar. Stek kycklinglever till att dom är genomstekta tillsammans med strimlad purjolök och pressad vitlök. Under tiden, pressa apelsinen. När kycklinglevern är genomstekt, häll på apelsinsaften. Låt det puttra en stund, ca. 5 minuter. Blanda sedan i créme fraiche, låt även denna blandning puttra en stund, smaka av med salt och peppar
    2. Serveras tillsammans med exempelvis ris eller quinoa. Lingonsylt kan också vara gott att ha till...
    3. När det gäller apelsin och vitlök, är mängden en smaksak. Jag har valt att skriva receptet på en mild version. Om man vill ha grytan lite mer såsig, öka på mängen apelsinsaft och créme fraiche

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben