Frukostkakor med smak av apelsin

Serverar: 18 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Doftar ljuvligt när man gräddar dom... och så goda dom är oxå!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl kesella
  • 50 g rumstempererat margarin eller smör
  • 1 tsk salt
  • 2 msk brödsirap
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • Ca 14 dl rågsikt
  • 2 dl vetemjöl
  • Pensling
  • Lite mjölk
  • Instruktioner

    Smula jästen i en degbunke. Ljumma mjölken till 37 grader, häll över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt kesella, matfettsklickar, salt, sirap och apelsinskal. Arbeta in rågsikten lite i taget tills degen släpper kanten och ser fin ut. Strö lite vetemjöl över degen och låt jäsa övertäckt i ca 30 min. Knåda in resten av vetemjölet först i bunken och sen på bänken. Dela degen i 18-20 bitar, rulla dom till en bulle och platta sedan till dom. Lägg på bakplåtsklädda plåtar och låt jäsa övertäckta i 30 min. Pensla med mjölk och grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 10 min. I varmluftsugn i 200 grader ca 12 min. Låt kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben