Carte d’Or smultron och rabarbertart med smak av apelsin

Serverar: 12 portioner

Ojoj vilken lyxig dessert.. Det bästa är att den inte bara smakar proffsigt den är jättelätt att göra med.

Ingredienser

  • 2 ½ dl (150 g) vetemjöl
  • 1 dl (60 g) florsocker
  • 150 g margarin
  • 1-2 tsk kallt vatten
  • Vanilj- och biscottikräm
  • 125 g margarin
  • 3/4 dl (50 g) strösocker
  • 1 ägg
  • 1 dl (60 g) vetemjöl
  • 125 g biscotti (Italienska mandelskorpor)
  • 4 msk rivet apelsinskal
  • 2 dl Milda vaniljvisp
  • 400 g färsk eller fryst rabarber
  • Carte d'Or Smultron (glass)
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienser och låt pajdegen vila i kylen i ca 1 timme. Tryck ut degen i en pajform.
    2. Vanilj- och biscottikräm: Vispa rumstempererat eller flytande margarin och socker vitt och poröst. Tillsätt ägg, vetemjöl, krossad biscotti och rivet apelsinskal samt kall vaniljkräm. Blanda alltsammans väl. Bred ut vanilj- och biscottikrämen ovanpå pajdegen. Skala och skär rabarber i lämpliga längder och dela på tvären. Täck med rabarberstängerna.
    3. Grädda 175° C i 45 minuter.
    4. Servera med en stor skopa Carte d’Or Smultron glassen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben