Apelsin och Havstorn Yoghurt Bröd

Serverar: 1 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Jättegott och Nyttigt!

Ingredienser

  • 3 1/2 dl rågmjöl
  • 3 1/2 dl Dinkelmjöl fullkorn
  • 1tsk salt
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 dl färsk apelsinsaft
  • 1/2 dl mosad havstorn bär
  • 1/2 dl honung
  • 3 dl yoghurt naturell
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen 175grader
    2. Sifta in rågmjöl, dinkelmjöl, bikarbpnat och salt i en stor bunke. Blanda in apelsin saft, mosad bär, honung och yoghurt. Degen lite klibbigt med det lossnar från bunken och fastnar inte på fingrarna.
    3. Lägg i en smörd brödform och grädda på lägsta nivån ungefär 45 minuter eller när tills den är inte klibbigt på insidan.
    4. Du kan byta ut apelsin saften och havstornen med 1dl ICA's frusna havstorn, gojibär, blårbär
    5. låt dem tina och gör kör den i en blender så den blir lite som en tjock smoothie. Brödet får då en häftig blå färg och smakar jättegott :D

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    4.8
    1 h
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben