Räkor med smak av kräftor

Serverar: 4 portioner

Det finns de som tycker att detta t o m är godare än kräftor!

Ingredienser

  • 1 kg frysta räkor
  • Lag
  • 2 liter vatten
  • ½ dl salt
  • 2 sockerbitar
  • 15 dillkronor
  • 1 tsk anis, om så önskas
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, salt, sockerbitar, hälften av dillkronorna och eventuellt anis. Sjud några minuter och låt sedan lagen kallna. Lägg de frysta räkorna i en skål varvat med resten av dillkronorna. Sila lagen över de fortfarande frysta räkorna. Dillkronorna från koket har redan gjort sitt. Ställ skålen i kylen och låt stå till nästa dag. Ät räkorna som kräftor.
    2. Om det inte är säsong för dillkronor kan du använda torkade dillfrön som finns att köpa på burk. Ta då ca 2 tsk till samma mängd vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    September är skaldjursmånad
    Nu när det är tidig höst och vattnet normalt blir lite kallare är d...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben