Kycklinglevergryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En klassiker hemma i vår familj. Smakar väldigt gott med körvel.

Ingredienser

  • 400 gr fryst kycklinglever
  • 200 gr frysta skivade champinjoner
  • Smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ dl finhackad persilja
  • 1 tsk körvel
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär lätt tinad kycklinglever i bitar. Bryn levern och champinjonerna i smör. Strö över vetemjöl. Rör om. Tillsätt mjölk och rör om. Pressa i vitlöken och tillsätt övriga ingredienser. Låt koka i 3 - 5 minuter. Smaksätt med ev mer salt. Servera med pasta, bröd och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    hnord 13 september 2009

    Jättegod! Ett stort plus är att barnen tyckte så mycket om den. Bebisen fick den "mixad" och åt upp allt i ett nafs.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben