Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

Serverar: 4 portioner

Jättegoda och glutenfria leverbiffar. Näringsinnehåll per port.: Energi kJ 1669 kJ Energi kcal 396 kcal Protein 18 g Fett 15 g Kolhydrat 48 g

Ingredienser

  • 200 g lamm- eller kycklinglever
  • ½ äpple, syrligt, tärnat
  • 200 g potatis, kokt, kall, tärnad
  • 25 g ansjovisfilé
  • 10 g purjolök, finhackad
  • 1 ägg
  • ½ dl matlagningsgrädde
  • ¼ gul lök, finhackad
  • 1 msk salvia, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • ½ dl Finax, glutenfritt ströbröd
  • 2 msk smör, till stekning
  • Gräddsås
  • 1½ dl köttbuljong
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 krm timjan, torkad
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk rårörda lingon
  • 1½ msk Maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Mixa lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök till en jämn smet. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt och peppar, blanda väl. Rör ner potatismjöl och ströbröd. Låt svälla i kyl ca 30 min.
    2. Gräddsås: Koka upp buljong, grädde, timjan, soja och lingon, låt koka ca 5 min. Red av med Maizena utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.
    3. Biffar: Bryn biffarna i smör. Lägg dem i en smord ugnsform och stek dem färdiga i ugn, 175° ca 10 min.
    4. Servera biffarna med gräddsås, rårörda lingon och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben