Mycket smakfullt sätt att äta lever.
Passar även perfekt att göra på grillen.
Snabbt och enkelt.
Ingredienser
500-600 g ungnötslever
100 g smör rumsvarmt
2-4 klyftor vitlök
1-2 tsk pressad citronsaft
100 g purjolök
Vitpeppar
Salt
Instruktioner
Skär levern i ca 1½ cm tjocka skivor och krydda med vitpeppar på båda sidor men inget salt ännu.
Låt vila i rumstemperatur medan ni gör smöret.
Pressa vitlöksklyftorna i smöret och häll i citronsaften. Rör om ordentligt. Finskiva purjolöken.
Värm en stekpanna på medel värme typ 3 av 6.
Stek levern i lite av vitlöks smöret ca 2 minuter per sida. Stek inte för länge den ska vara rosa inuti. När levern fått en stekyta är det dags att salta.
Lägg upp på fat och lägg direkt på en stor klick vitlökssmör sprid sedan purjolöken över.
Servera med buljongpotatis eller pommes, samt skålar med extra purjo och vitlöks smör.