Lax på purjo och paprikabädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Enkelt och gott

Ingredienser

  • 500 g lax, portionsbitar
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 1 chilifrukt
  • 1 liten burk anjovis, 55 g
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk flytande margarin
  • Instruktioner

    1. Smörj en ugnsfast form med margarinet.
    2. Skölj och strimla purjon och paprikan och lägg i formen. Ta ur kärnorna ur chilin, finhacka den och strö över formen.
    3. Mosa anjovisen tillsammans med grädde och 2/3 av spadet. Töm över grönsakerna, lägg på laxen, salta och peppra.
    4. Baka i mitten av ugnen ca 25 min i 200-225 grader.
    5. Servera med kokt eller pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    peaxe 13 november 2016

    Gott och lättlagat. Tog dock en stor burk (125 g) ansjovis.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben