Lax med dill och purjo

Serverar: 3 portioner

Tid: 30 minuter

Ännu ett snabbt och enkelt fiskrecept till vardags. Servera med kall dillsås med lime Lägre ugnstemperatur är bra till portionsbitarna då blir de inte så torra eller överkokta, vilket lätt händer annars.

Ingredienser

  • 4 portionsbitar lax, går lika bra med en större bit laxfilé öka då bara tillagningstiden något
  • ½-1 dl hackad dill, (jag lägger allt i en mugg och klipper runt med saxen)
  • 1 dm purjolök, skuren i ringar
  • Flingsalt
  • Citronpeppar
  • Saften av ½ lime
  • Kall dillsås
  • 1 burk creme frachie (lätt)
  • ½ dl hackad dill
  • Saft och skal från ½ lime
  • Flingsalt
  • Chiliflakes
  • Instruktioner

    1. Blanda allt till såsen och ställ kallt.
    2. Sätt ugnen på 120 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form. Pressa över lite lime, salta och peppra. Överst dill och purjo. In i ugnen 20 minuter. Eller 200 grader och ca 13 minuter, men den blir saftigare på låg temperatur (här gillar vi inte torr lax).
    3. Servera gärna med pressad potatis

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben