Kyckling som tror att den är kalkon

Serverar: 10-12 portioner

Ett recept jag har lagat vid ett par tillfällen. Inte mitt eget recept, men det är gott i alla fall. ;)

Ingredienser

  • 3 kycklingar à 1,5 kg eller en kalkon på 4-6 kg
  • 4 vitlökar
  • Några små gula lökar
  • 1 kruka färsk salvia
  • 1 kruka färsk timjan
  • Torkad salviakrydda
  • 8 små clementiner (eller 4 lite större)
  • Olivolja
  • Flingsalt med rosmarin
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader .
    2. Skölj din fågel och torka den med hushållspapper.
    3. Lägg fågeln i en ugnsfast form och stoppa in hälften av kryddorna, hälften av frukten, salt och peppar i den.
    4. Tag resten av kryddorna och klappa in dem utanpå fågeln.
    5. Skär små snitt i skinnet så att kryddorna kommer in i köttet.
    6. Stoppa in fågeln i ugnen. Det tar ungefär 1½ timme att steka kycklingen. Och om du har en kalkon, tar det närmare 4 timmar. Om du har en digitaltermometer så skall innertemperaturen i tjockaste delen (mellan låret och buken) vara ungefär 70 grader på kalkonen. Det får inte komma rosa saft ur hålet efter termometern, då är den inte klar. Saften ska vara klar och ofärgad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben