Salviakryddade kalvfärsbiffar med örtyoghurtsås

Serverar: 2 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda biffar, som är lika goda till vardags som till fest!

Ingredienser

  • 250 g kalvfärs
  • 5-6 blad färsk salvia
  • 1 rejäl vitlöksklyfta (pressad)
  • 1 ägg
  • Salt
  • Peppar
  • En skvätt konjak, kan uteslutas
  • Lite strimlad prosciutto, kan uteslutas
  • Örtsås
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Salvia, efter smak
  • Basilika, efter smak
  • Rosmarin, efter smak
  • Persilja, efter smak
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop örtsåsen först så att den får stå till sig lite. Antingen hackar du bara örterna fint, blandar med yoghurten och saltar och pepprar, eller så kan du mixa örterna med salt, peppar och lite olivolja innan du blandar dem med yoghurten. Det sistnämnda sättet ger en lite kraftigare örtsmak.
    2. Blanda sedan färsen med övriga ingredienser. Forma fina biffar av smeten och stek eller grilla på medelvärme.
    3. Servera biffarna med såsen och bjud en god sallad och ugnsbakade potatis eller färskpotatis till. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben