Gudruns gröna örtyoghurtsås

Serverar: 4 portioner

En god yoghurtsås som passar på buffébordet till marinerad kycklingfilé eller marinerad fläskfilé.

Ingredienser

  • Ca 1 dl hårt packad basilika
  • Ca 1 dl hårt packad bladpersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • 1-2 krm salt
  • Ca 2 krm svartpeppar
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Lägg basilika, persilja och vitlöksklyfta i en mixer eller matberedare.
    2. Tillsätt olja, salt och svartpeppar.
    3. Mixa/kör det hela till en grön sås.
    4. Blanda den gröna örtoljan med yoghurten.
    5. Men spara gärna lite av örtoljan - att ringla över den ljusgröna, färdiga såsen i en skål.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.9
    40 min
    24
    9

    Kommentarer (1)

    JennyV 17 januari 2009

    En underbar kall sås!! Gjorde den med persilja men tillsatte även frysta provencaliska örter istället för basilika och det funkade bra!! Hade den till baconlindad,örtfylld fläskfilé och rotfruktsgratäng - kanongott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben