Gudruns goda creme fraiche tårta

Serverar: 6-8 portioner

Receptet är från mammas väninna Gudrun som en gång tog med den på knytkalas. Tårtan var mycket populär och passar särskilt bra som efterrätt på mysiga sommarkvällar.

Ingredienser

  • 1 liten Citron
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 äggvitor
  • 1 1/2 dl grädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 st smulade digestivekex
  • Instruktioner

    * Vispa äggvitorna till hårt skum * Vispa grädden * Blanda äggulorna med strösocker, vaniljsocker, det rivna citronskalet och saften av citronen samt blanda dessa med creme fraichen. * Vänd ner vitorna och grädden i creme fraiche blandningen. * Smula mestadels av kexen i botten på en 1 1/2 liters form, gärna med löstagbar kant, häll över smeten och smula resten av kexen som garnering. * Frys i cirka 4 timmar. ÄT OCH NJUT!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben