Blanda samman ingredienserna till pajdegen till bottnen.
Ansa och skölj broccolin. Koka broccolin knappt mjuk
i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl. Skär den i
bitar. Ansa spenaten och förväll den några minuter
i lättsaltat vatten. Låt den rinna av riktigt väl.
Skölj purjolöken och skiva den. Fräs purjolöken lätt
i matfett. Tillsätt spenaten och pressad vitlök.
Kavla ut pajdegen. Klä botten och kanter på en liten
långpanna, ca 20x30 cm. Lägg en aluminiumfolieremsa
utefter kanten. Grädda pajskalet ca 10 min. i 200 grader.
Ta bort folieremsan. Lägg ett lager ost i botten påpajen därefter broccoli, den frästa blandningen och hackad
persilja. Vispa samman äggen med mjölken. Tillsätt
eventuellt lite salt och peppar. Bred resten av osten
över grönsakerna. Häll på äggstanningen.
Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 30 minuter.
VARIATION Byt ut den färska broccolin och spenaten
mot motsvarande mängd djupfryst.
Den här pajen var verkligen jättegod. Den är nu sparad o ska def. göras fler gånger. Full pott :o)
Jag blev djupt berörd av pajen. Mycket god1!!!!11