Gudruns Semlor

Serverar: 5 portioner

Blir porösa och luftiga bullar

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 75 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 3 msk socker
  • 1 ägg
  • 1 l Vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Blanda allt som en vanlig bulldeg , låt jäsa i 30 min. Baka ut till runda bullar som ska jäsa i 30 min. Grädda 5-10 min i 250 g. Skär lock av bullen och gröp ur innanmätet som du blandar med mandelmassa och lite mjölk för att få det smidigt. Lägg tillbaka i hålet och lägg på vispad grädde och locket. Pudra florsocker över.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    18-24
    4.9
    40 min
    24
    9
    5
    1 h 30 min
    12
    3
    5
    1 h 15 min
    24-28
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben