Gudruns varma låda

Serverar: 4-6 portioner

En härlig låda med ägg, sparris och skinka.

Ingredienser

  • 6 hårdkokta ägg
  • 100-150 g rökt skinka
  • 1 burk sparris i bitar (300 g)
  • 1½-2 dl grädde
  • 2 dl riven ost + lite till gratineringen
  • ca ½ dl sparrisspad
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och dela äggen och lägg i smord ugnssäker form. Klipp skinkan i småbitar som läggs i formen tillsammans med den avrunna sparrisen. Koka upp grädden i en kastrull, rör ner osten och låt den smälta. Tillsätt sparrisspad och smaka av med salt och peppar. Häll såsen över äggen, skinka och sparrisen. Strö över riven ost. Gratinera i 250º tills allt är varmt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben