En tonfisklåda med sparris och dill. Vill man variera så kan man ta champinjoner istället för sparris.
Ingredienser
1,5 dl långkornigt ris
1 burk redd sparrissoppa
1 burk sparris i bitar
1,5 dl gräddfil
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 stor burk tonfisk i vatten
1 dl finhackad dill
2 dl riven ost
Mm, den var god, gjorde den med Keldas sparrissoppa och färsk sparris i stället för den slemmiga på burk. Urk. Funderar på att ha på lite skivad tomat nästa gång, tror nog att det skulle vara gott. Dottern på två år tog två portioner, så det är bra betyg! (Inser precis att jag glömde osten, men det var gott ändå, och så slapp vi de kalorierna ...)
Glömde nämna att rismängden är väldigt snålt beräknad till fyra - jag dubblade till 3 dl, då blev det bra.