Snabba provensalska lådan

Serverar: 4 portioner

God gratäng!

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 purjolök
  • 500 g nötfärs
  • 1 msk oregano, torkad
  • 400 g krossade tomater
  • 1ask Philadelphia vitlök och örter (200 g)
  • 1 tetra GoGreen röda linser (380 g)
  • 1/2 påse Findus haricots verts (500 g)
  • 4 port potatismos, (sparat från helgen)
  • 1–2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva vitlök och purjolök, fräs mjuka i olivolja. Tillsätt färs och stek klar. Krydda med oregano, rör om.
    2. Slå på tomater och Philadelphia, sjud i några minuter.
    3. Vänd i avrunna linser och haricots verts, smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg det färdiga moset runt gratängformen och fyll mitten med färs- och linsblandningen.
    5. Toppa med ost och gratinera på 225° i 10–15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben