Kocken's heta köttfärs låda!

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Kanon god och mättande. En fördel att ha med sig i matboxen till jobbet då man håller sig mätt länge!

Ingredienser

  • 500 g köttfärs (valfri)
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilipaprika
  • 500 ml Knorr fond du chef
  • 5 champinjoner
  • 8 dl grädde
  • 1 msk margarin
  • 2 msk ströbröd
  • 3 tsk salt
  • 4 tsk grillkrydda
  • 5 krm svartpeppar
  • 15 stora potatisar
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Börja med att sätt på ugnen på 225 grader. Strimla ner allt utom potatisen i små bitar och bryn dem i hälften av smöret, ha även i olivolja och fond du chefen.Sedan tar du i färsen. Ta en del av varje krydda och smaka dig fram till just din styrka på köttfärsen. Sen tar du och smörjer formen och tar och river potatisen i fina strimlor.
    2. Lägg ett lager med potatis i botten och över det ett tunt lager av kryddorna. Häll över köttfärsblandningen resten av potatisen. Häll på grädden strödbröd i ett tunt lager över allt. När det börjar bli en gyllenbrun yta lägg då på en folie över. Den är klar när potatisen är mjuk! Tar ca 1 timme och 30 minuter. Lycka till!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben