Färs- och baconlåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

En snabblagad låda. Uteslut brödet i färsen och servera lådan tillsammans med blomkålsmos så får du en GI-riktig rätt!

Ingredienser

  • Färsen
  • 2 skivor vitt bröd
  • 1 dl yoghurt eller fil
  • 1 hackad lök
  • 3 vitlöksklyftor (pressade)
  • 4 tsk timjan
  • 2 tsk spiskummin
  • 3 tsk sambal oelek
  • 600 g nötfärs
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Låt brödet svälla i yoghurten ca 5 min. Blanda alla ingredienser till färsen.
    2. Stek 8 skivor bacon, gärna i micron. Täck botten på en form med kanter (20x30 cm) med baconskivorna. Fördela färsen ovanpå. Grädda i 225° 15-20 min.
    3. Skär "kakan" i bitar, servera till blomkålsmos och lättstekta grönsaker (tex purjolök och sockerärter)

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    1

    Kommentarer (1)

    evaldo 21 maj 2008

    Hej jag har lagat din baconlåda i dag och den tål att göra flera gånger. Du får en bild också. Mvh Yngve

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben