Agnetas baconlåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den här rätten gjorde jag första gången för ca 45 år sedan och den har varit en favorit i vår familj sedan dess. Det är den vi längtat efter när vi varit borta en längre tid. Jag vann 2 st smörknivar från Tulip för detta recept för ca 40 år sedan som vi fortfarande har kvar.

Ingredienser

  • ½ kg purjolök
  • 4 hg bacon
  • 3 dl vispgrädde
  • 5 msk tomatpuré
  • 3 msk vanlig senap
  • 3 msk majonnäs
  • Instruktioner

    Skölj och dela purjon i ca 3 cm långa bitar och koka den lätt. Stek bacon och dela den i bitar, lägg den på papper för att rinna av. Vispa grädden lätt och blanda i tomatpurén, senapen och majonnäsen, Man kan byta ut lite tomatpuré mot chilisås Varva purjon och bacon i en ugnsform och häll gräddblandningen över. Grädda i 225 grader ca 15 min. Strö gärna salta nötter över och servera med ris och pain riche.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Topzy66 10 februari 2014

    Detta ska jag test på fredag.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben