Baconlåda med svamp och äpple
Bråttom, bråttom - inte handlat på ett tag- så jag gjorde som Kajsa "Man tager vad man haver" Varg, och detta blev resultatet. Konsistensen på min blev som en pudding, typ korsning ugnspannkaka/omelett, därför fick den benämningen "låda". Omtyckt blev den i allafall.Måtten är på ett ungefär, eftersom jag inte planerat vad det skulle bli
Ingredienser
150 g tärnad bacon
10 skivade skogschampinjoner
1 äpple i skivor (med eller utan skal)
1 liten finhackad rödlök
4-(5) ägg
5 dl mjök
1 dl grädde
(1½ -) 2 dl mjöl
(½ dl vetekli)
1 dl ost
1/4 svampbuljongtärning
½ hönsbuljongtärning
Salt
Peppar
Aromat
½ krm socker
Ev.1 krm bakpulver
(om man blandar 1 krm bakpulver med mjölet, så blir den luftig och inte kompakt, även om den sjunker ihop när man tar ut den)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Bryn bacon, lök och svamp. Krydda, slå på grädden och låt puttra ihop med buljongtärningarna och socker.
- Vispa under tiden ihop ägg och mjölk med mjölet.( Väljer man det extra ägget kan man minska mjölet, ta hellre i lite vetekli)
- Blanda ner hopkoket med äggstanningen och osten, och smaka av om det behövs mer kryddor. Ev avrunda med lite aromat.
- Häll i en smord form, lägg äppelskivorna överst, peta ner dom lite annars åker dom upp på ytan och placera formen i mitten på ugnen.
Grädda ca 20-30 min (beroende på formens storlek).
Gott med lingon till.
Liknande recept
Kommentarer (0)