Baconlåda med svamp och äpple

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

Bråttom, bråttom - inte handlat på ett tag- så jag gjorde som Kajsa "Man tager vad man haver" Varg, och detta blev resultatet. Konsistensen på min blev som en pudding, typ korsning ugnspannkaka/omelett, därför fick den benämningen "låda". Omtyckt blev den i allafall.Måtten är på ett ungefär, eftersom jag inte planerat vad det skulle bli

Ingredienser

  • 150 g tärnad bacon
  • 10 skivade skogschampinjoner
  • 1 äpple i skivor (med eller utan skal)
  • 1 liten finhackad rödlök
  • 4-(5) ägg
  • 5 dl mjök
  • 1 dl grädde
  • (1½ -) 2 dl mjöl
  • (½ dl vetekli)
  • 1 dl ost
  • 1/4 svampbuljongtärning
  • ½ hönsbuljongtärning
  • Salt
  • Peppar
  • Aromat
  • ½ krm socker
  • Ev.1 krm bakpulver
  • (om man blandar 1 krm bakpulver med mjölet, så blir den luftig och inte kompakt, även om den sjunker ihop när man tar ut den)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Bryn bacon, lök och svamp. Krydda, slå på grädden och låt puttra ihop med buljongtärningarna och socker.
    2. Vispa under tiden ihop ägg och mjölk med mjölet.( Väljer man det extra ägget kan man minska mjölet, ta hellre i lite vetekli)
    3. Blanda ner hopkoket med äggstanningen och osten, och smaka av om det behövs mer kryddor. Ev avrunda med lite aromat.
    4. Häll i en smord form, lägg äppelskivorna överst, peta ner dom lite annars åker dom upp på ytan och placera formen i mitten på ugnen. Grädda ca 20-30 min (beroende på formens storlek). Gott med lingon till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben