Agnetas kycklningpaj med chilisås

Serverar: 4 portioner

( Det går bra att frysa pajen) Kokt kall kyckling kan läggas i en sojamarinad någon timme innan köttet läggs i stuvningen och tillagas.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 100 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 1 kall grillad eller kokt kyckling
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk margarin eller smör
  • ½ påse djupfryst smålök (150 g)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 burk ananas i skivor (220 g)
  • 1-2 tsk italiensk salladskrydda
  • ½ tsk salt
  • 2-3 krm svartpeppar
  • Pensling
  • 1 uppvispat ägg
  • Instruktioner

    1. 1. Hacka samman ingredienserna till pajdegen, gärna i en matberedare. Låt degen ligga kallt ca 30 min.
    2. 2. Bena ur och ta bort skinnet från kycklingen. Skär den i mindre bitar. Skölj, kärna ur och skär paprikan i små bitar.
    3. 3. Fräs paprikan i matfett. Tillsätt löken. Strö över mjölet och späd med grädde. Tillsätt chilisås och låt stuvningen koka ett par minuter.
    4. 4. Skär ananasen i bitar. Tillsätt ananas och kyckling i stuvningen. Smaka av med italiensk salladskrydda, salt och peppar.
    5. 5. Häll den i en ungssäker form.
    6. 6. Kavla ut degen till en platta lika stor som formen. Du kavlar enklast mellan 2 bitar plastfilm.
    7. 7. Lägg pajlocket över kycklingstuvningen. Pensla locket med ägg.
    8. 8. Grädda pajen i ugnen i 225 grader 25-30 min.
    9. 9. Servera pajen med en grönsallad med gurka

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lena 31 januari 2008

    Kanon gott. Blev en favorit här hemma jag gjorde den i lördags den kommer jag att göra fler gånger.. Tackar så mycket. Mvh Lena

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben