Agnetas kladdkaka

Tid: 20 minuter

En riktigt krämig kladdkaka med bra chokladsmak.

Ingredienser

  • 200 g mörk blockhoklad
  • 200 g margarin
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smält smöret och blockchokladen tillsammans i kastrull.
    3. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.Blanda i smörchokladen.Vänder ner mjölet och bakpulvret.
    4. Grädda i smord,bröad form med löstagbara kanter,15 minuter i nedre delen av ugnen.Sedan täcker du formen med folie och gräddar ytterligare 5 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (4)

    lece 8 februari 2009

    Absolut det bästa receptet på en kladdkaka.Innehåller riktig choklad och inte cacao för att bli god. Ett toppenrecept, nu kan du slänga alla andra recept du har !

    si1ver 19 maj 2009

    för hur många pers e den här kakan för?

    Lindamarieh 31 maj 2009

    Den klart bästa kladdkaka jag ätit!

    Bjelkendal 29 oktober 2009

    Hej Agneta. Jag har en fråga bara. Först står det att man ska använda 200g margarin, sen står det smält smöret. Ska man använda margarin eller smör? Eller har jag missat något? Mvh Johan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben