Enköpings låda

Serverar: 4 portioner

Dagens lunch: Enköpingslåda...en typisk lunchrätt på många krogar var Enköpingslåda. I en liten låda lades en bädd av exempelvis potatis och ovanpå diverse godsaker. Här med bl.a. kalkonkorv...

Ingredienser

  • 600 g tärnad rå potatis, 1X1 cm
  • Olja/smör/margarin till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • Persilja, hackad
  • 4 ägg
  • 20-24 kalkonetter
  • 4 msk bostongurka
  • 100 g riven pepparrot
  • Instruktioner

    1. Hetta upp en stekpanna och lägg i valfritt fett.
    2. Stek potatistärningarna på medelvärme ca 20 minuter, rör då och då. Salta och peppra.
    3. Garnera med hackad persilja. Stek kalkonetter och ägg i en annan stekpanna.
    4. Servera ihop med bostongurka och färskriven pepparrot.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben