Kalvfärsbiffar med västerbottenost och dillstuvade morötter

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 600 g kalvfärs
  • 150 g västerbottenost riven
  • 1 tsk kummin
  • 2 ägg
  • 400 g morötter
  • 4 dl mjölk
  • 30 g smör
  • 20 g mjöl
  • 15 g dill hackad
  • Olja/smör till stekning
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Blanda kalvfärs, ägg, västerbottenost, kummin, salt och peppar. Forma portionsbiffar och stek i lite olja/smör. Skala morötterna, skär i mindre bitar och koka dem mjuka i saltat vatten. Smält smör i en kastrull, vispa i mjölet och tillsätt mjölken och låt sjuda i ca 15 min. Tillsätt morötter, dill och smaka av med salt och peppar. Servera gärna med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben