Panerade kalvfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

I Österrike panerar man inte bara helt kött utan också färsbiffar. De blir härligt goda, men kräver en sås till som den här underbara persilje- och vitlökssåsen. En snabb och enkel festrätt när fantasin tryter.

Ingredienser

  • 400 g kalvfärs
  • 2 äggulor
  • 1½ dl tjock grädde
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1 dl torkat , rivet vitt bröd
  • 2 - 3 msk smör eller margarin
  • Sås
  • ½ bunt gräslök
  • ½ bunt persilja
  • 1 dl chilisås eller ketchup
  • ½ dl matolja , gärna olivolja
  • ½ - 1 vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Servera med pasta eller kokt potatis.
    2. Lägg köttfärsen i en skål. Tillsätt äggulorna, en i taget, och späd med grädden, lite i taget. Salta och mal peppar över. Forma 8-12 små biffar och vänd dem i rivet bröd.
    3. Finhacka gräslök och persilja och blanda det kryddgrönta med chilisås och matolja. Krossa vitlöken och rör ner den i såsen.
    4. Bryn matfett i en stekpanna, lägg i biffarna och stek dem till guldbrun färg över medelstark värme, ca 2 minuter på varje sida eller tills de känns färdiga. Servera biffarna varma med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben