Panerat bogfläsk med bönor

Serverar: 4 portioner

Tid: 13 timmar 30 minuter

Från Mexico kommer denna rätt

Ingredienser

  • 1 dl vita bönor
  • 1 dl svarta bönor
  • 1 dl röda eller spräckliga bönor
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 2 lagerblad
  • 1 ½ tsk torkad timjan
  • 2 msk olivolja
  • ½ lime eller citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tacosås, styrka efter smak men jag tar hot
  • 1 ägg
  • 3/4 dl ströbröd
  • 4-8 skivor bogfläsk ca 400 g
  • 3/4 tsk salt
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    Lägg bönorna i kallt vatten över natten. Spola dem med vatten och låt rinna av. Koka upp vatten, salt, lagerblad och 1 tsk timjan. Lägg i bönorna och koka ca 45 min tills de är mjuka. De ska vara lite mjöliga men inte sönderkokta. Låt dem rinna av väl. Ibland tar jag färdiga bönor ur burk. Värm olivoljan och lägg i bönorna. Låt stå på svag värme så de hålls varma. Pressa limen, krossa vitlöken och smaksätt bönorna med det plus tacosås och ½ tsk timjan. Låt sjuda under lock. Tillsätt lite vatten om bönorna blir stekta i botten. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll ströbröd i en annan. Vänd köttskivorna först i ägg sen i ströbrödet och salta dem. Värm matoljan i stekpanna och lägg i köttskivorrna tills de fått fin guldbrun färg på båda sidor, ca 3 min per sida. Servera med bönorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben