Serverar: 4-6 portioner
Tid: 1 timme
Detta blev den saftigaste och härligt goda färsbiff jag gjort. Dubbelpaneringen får ost och smaker att vara kvar i biffen. På bilden serverad med pommes på det Belgiska sättet med en stor klick majonnäs. Biffarna var så saftiga i sig så mer behövdes inte. Kan givetvis även serveras med potatis och en god gräddsås.
Finhacka paprika och purjolök. Grovriv osten. Blanda väl färs, purjo, paprika potatismjöl, ägg, salt och svartpeppar. Forma 4-6 stora biffar ca 2-3 centimeter tjocka. Vänd biffarna i vetemjölet och låt vila en stund så mjölet fäster. Doppa i uppvispat ägg sen i ströbröd. Låt vila i ca 10-15 minuter så paneringen hinner svälla och klistra ihop. Fräs smöret i en stekpanna och sänk sen till svag värme ca 4 av 12. Stek biffarna i ca 3 minuter per sida och lägg på varmt fat.