Panerade ost och paprikabiffar

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Detta blev den saftigaste och härligt goda färsbiff jag gjort. Dubbelpaneringen får ost och smaker att vara kvar i biffen. På bilden serverad med pommes på det Belgiska sättet med en stor klick majonnäs. Biffarna var så saftiga i sig så mer behövdes inte. Kan givetvis även serveras med potatis och en god gräddsås.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 paprika (valfri färg 100 g)
  • 100 g purjolök
  • 100-150 g ost (gärna lagrad valfri sort)
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör (till stekning)
  • Panering
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 1-2 ägg
  • Instruktioner

    Finhacka paprika och purjolök. Grovriv osten. Blanda väl färs, purjo, paprika potatismjöl, ägg, salt och svartpeppar. Forma 4-6 stora biffar ca 2-3 centimeter tjocka. Vänd biffarna i vetemjölet och låt vila en stund så mjölet fäster. Doppa i uppvispat ägg sen i ströbröd. Låt vila i ca 10-15 minuter så paneringen hinner svälla och klistra ihop. Fräs smöret i en stekpanna och sänk sen till svag värme ca 4 av 12. Stek biffarna i ca 3 minuter per sida och lägg på varmt fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben